AHLAN WASAHLAN ~ SELAMAT DATANG ~ WELCOME

Saturday, April 7, 2012

SMART & CUN

Apabila Pegawai Kadet Wanita berbaju num.3....


















smart n cun kan semua? hehe,,, ROTU UPSI BATCH 6 

Tuesday, April 3, 2012

LORENG HIJAU

Tak pernah pon kan aku nak cerita kisah aku dalam palapes kan... sekarang dah nak tauliah dah pon. hehe... 3 x annual camp aku dah lepas... tarikh keramat sekarang adalah 14 JULAI 2012 - Hari pertauliahan diraja palapes kali ke-31, akan diadakan di Universiti Utara Malaysia.  meh aku tunjukkan skit aktiviti aku dlm palapes UPSI batch 6 ni... =)


Skot2 yang best...


7525225 PKW SENIOR BAIZULIANA BT BAHAROM



                                                                  kadet senior 2012...




                                                   selepas meninggalkan Bukit Pertahanan




                                                   our JUO Senior...'rimba @ Boboy




itulah tinggal lagi mortar n bom merate2..dah kene jalan itik,,,




sebelum masuk pertahanan..bersih lagi...




Tetap happy walaupon kene hukuman...




Staf Hasrul yg steady...






Kuatnye kakdilaaa... kan??




muke x bleh blah doe... hahaha...sbbnye waktu ni sy demam!!



Senior2...




Skot seangkatan denganku yang sgt sporting.. Love U guys...




tempat: kampung kelawar
Ujian perintah pertahanan




muke lega... selesai juge ujian...




ni sape?? ni lah molar (QuarterMaster) palapes UPSI... ssjn Mohd Amzar b. Moktar...




Umi... mmg suke kacau org!




Jejaka2 BAJET tampan lah niii....hehe...















inilah hanyalah secebis kenangan bersama...ada banyaaaaaaaaaaaaaaaaakk lagi... =)

Wednesday, January 11, 2012

Dah lame tak update... tersangat lah lame sampai macam2 terjadi.... sedar tak sedar dah habis semester lima aku di universiti pendidikan sultan idris (UPSI). Sekarang pon dah masuk tahun 2012. Kisah aku? kisah aku dah lama berlalu... tersentap gak hatiku bila aku baca balik blog aku ni, ada g pic die. x ape..aku akan buang. 4 bulan berlalu dengan macam2 peristiwa dan kenangan. Kesabaran aku makin mantap... Kecekalan hatiku makin kuat... Alhamdulillah Allah menunjukkan segalanya.
Sekarang aku di kampung... sebelum annual camp nih...nak la rehat kat umah jap. hee... Annual camp 2012, kadet senior: 21 jan 2012 - 11 feb 2012. semoga dapat tempuhi ngn sebaiknye ye Baizuliana... last annual camp...so,, chill...! enjoy habis3..wat habis baik... lepas habis je nnti..ade dalam seminggu g cuti sem... pastu masuk semester 6 dah aku di upsi.. duk x duduk dah 3 tahun menetap di tanjung mua'llim nih...

=)

Friday, June 17, 2011

Beribu sesalan...=)

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

Monday, June 13, 2011

KOLEKSI ANIMASIKU...

video
  • Salah satu task dalam subjek animasi. 3 saat jer... tu pon jenuh nak buat....



Sunday, June 12, 2011

ANIMASIKU,,,


video

Waktu sem 4 pengajianku di UPSI, aku mengambil satu cabaran tuk menghasilkan animasi sebagai pengayaan diri dlm pendidikanku sendiri. Kebanyakannya dalam pembelajaran aku adalah teori. yelah... aku pon amik bidang bahasa... jadi mmg teori jela. So, aku pon ngambil keputusan tuk menimba sedikit kemahiran. Aku pon memilih la animasi. Wat katon.. perrhhh.. best wei.. pengalaman sgt2. aku pon mencabar diriku sendiri bahawa aku boleh buat. Seriesly mmg susah... dari 2 jam kredit, cam subjek 6 jam kredit ooo... xtido malam aku menghasilkan projek yang pensyarah mahukan.
Jadi, inilah hasil animasiku yg x seberapa... but aku puas hati ngn apa yang aku lakukan. hasil kerja aku sendiri. video ni sebenarnya dah terlebih minit. Asalnya lecturer just want 1 minute. tp, ni dah terlebih sikit.. but lect ckp, its ok and boleh diterima. Alhamdulilaahh...
Kebanyak subjek pengayaan diri yang len xda final exam. but aku, tgk2 ada final plak 40%... mmg kena lagi struggle lah aku. bukan senang nak wat kartun. prinsip2nya.. kaedah2nya... banyak taw... nak menghasilkannya lagi,, lagi la susah, mengambil masa yang lama...
Apabila result kluar tuk sem 4, alhamdulillah ,,,, usaha aku berbaloi. akhirnya A untuk Animasi. yippiiii.....


coklat yang aku hasilkan....=)

Hari ni aku buat coklat nih.. rasa seronok pulak.... aku dapat dalam 140 biji semua... aku ada wat jualan kat warung d'liku milik mak abah aku... datanglah kalu nak merasainyaa... hehe....